Diskuse
Hledání

Neprihlásený uzivatel

Diskuze:Pravidla pro Alchymistu 

Jméno: e-mail:
Nadpis príspevku:
Vlastní text:Pouzívat HTML?

Alchymista (Necron, 14.01.05 11:35)

Tak alchymistu ted píse Radost. To mám ale radost, ze to nemusím psát sám. Tak az si nebude vedet s necím rady, doufám ze sem napíse nejaký dotaz :)

Re: Vedlejsí úcinky (Necron, 12.01.05 11:37)

To není spatnej nápad to náhodný zjistování negativních úcinku. Sice me desí predstava, ze alchymista vytáhne kostku a hodí co se komu stane, ale ty efekty by byly pekný.

Vedlejsí úcinky (Mikulás, 12.01.05 10:25)

Osobne jsem si definoval vedlejsí úcinky tak, ze mohly být pozitiví i negativní, fór byl v tom, ze alchymista málokdy (na nizsích úrovních) dopredu vedel, co se vlastne jako vedlejsí úcinek objeví. Byl na to docela fikaný systém, který je tady asi naprosto nepouzitelný, ale treba by melo smysl udelat seznam vedlejsích úcinku a po namíchání lektvaru ho urcit náhodne (asi xk6 nebo jiných kostek). Alchymista by se jenom na zacátku rozhodl, jak silný bude (coz by se projevilo na cene).

Destilace z fáborku ju porád muj favorit... :) Koneckoncu surovina muze být roleplayingove konkrétní (upírí stolicka), ale na namíchání lektvaru by melo stacit napríklad x zelených a x cervených fáberku...

Negativní úcinky (Necron, 11.01.05 17:05)

Ta Boosterova poznámka je dost podnetná. S tema negativníma úcinkama to není úplne jednoduchý. Napsal jsem si pár príkladu a jak by to fungovalo (muzu vám to poslat) a musel jsem spoustu stejných vecí dát jak do pozitivních, tak do negativních úcinku. Muselo by se nejak ríct, jestli chci primárne vyrábet pozitivní lektvar a pak by jed, bolest a tak byly negativní úcinky, které by snizovaly cenu lektvaru nebo negativní lektvar a v tom prípade by zvýsení síli a odolnost proti bolesti byly negativní úcinky a snizovaly by cenu lektvaru.

To mi prijde takový dost divný. Mohlo by se to resit bud tak, ze by lekvary mohly být jen pozitivní a jedinou výjimkou by byl dejme tomu jed a nebo tak, ze by se secetla cena pozitivních úcinku a cena negativních úcinku, odecetly od sebe a z toho by se udelala absolutní hodnota. To by pak byla cena lektvaru. Tedy prevázne negativní lektvar by stál X surovin (kde X>0) a stejne tak prevázne pozitivní lektvar by stál kladný pocet surovin. Problém je, ze s kombením by mohla vyjít cena opravdu minimální (treba 0) a negativní úcinky (nebo naopak pozitivní) by mohly být vykombeny tak, ze by zas tak fatálne nevadily. Pochopitelne by to slo resit (napr. minimální cenou lektvaru atd.), ale stejne.

Re: Booster (Radost, 11.01.05 13:33)

no kdyby je nekdo kupoval, jiste by to slo :-)
Add lamiho poznámka: takhle prece v gawainu fungovaly zlutý magy, tvurce vedel ze je má dávat do pokladu a to bylo stejný jako zbroje nebo fialový.
me by se líbilo kdyby se destilovalo z fáborkové identifikace, a ta surovina by se upravila podle konkrétní nestvury. Z nemrtváka by se tak dala vydestilovat kostlivcova kost, obesencuv provaz nebo upírí zuby, podle toho co by to bylo zac, ale melo by to stejné úcinky (asi)

4 Radost (Booster, 11.01.05 13:27)

Jestli by byla za negativni ucinek sleva pak bych jel sa travice a lucbou ziskane suroviny bych prodaval do lazaretu.

Re: Lami (Necron, 10.01.05 18:59)

To by mozná slo. Chtel jsem, aby pri tvorbe scénáre nemusel nikdo na ty alchymisty myslet. Znamenalo by to, ze tvurce musí znát pravidla na alchymistu. Ale mozná by je znát nemusel, proste by si neco vymyslel a alchymista by mel v pravidlech nejakou metodu jak definovat co a kolik toho bude z cehokoliv co muze teoreticky dostat.
Zkusím to promyslet...

Re: Necron (Lami, 10.01.05 14:39)

Jen kratce k jedne veci, ted nemam cas na rozepisovani se - nemuze tam proste najit mezi poklady "1x upiri zub"? A na roleplayingu zalezi, jestli ho bude vazne zdechlymu upirovi lamat nebo ne.

:) (Necron, 10.01.05 09:45)

Tak to jsem nepochopil :)

Re: Muj pohled a pravidla na Berusce (Mikulás, 09.01.05 12:40)

12 surovin, na tom musel Adam hodne ujízdet :D

starsí reakce >>
... pokud jste docetli az sem, tak máte u Ferdy cervený puntík
Zprávy z golfu